OF THE HOUSE KYJANO

Sinds 2016 hebben wij onze eigen kennelnaam, omdat we heel graag wat serieuzer bezig zijn met het houden van honden.
Onze eerste Dalmaat was Nora, een levendig wit/zwart teefje. We hebben haar opgehaald toen onze kinderen nog jong waren en wel heel erg verliefd waren op de Dalmatiër. Het toeval wilde dat wij vrienden hadden met uiteraard een Dalmaat en ook nog drachtig.
De liefde voor de Dalmaat is toen gaan komen en samen met de kinderen hebben wij bijna 14 jaar van Nora genoten.
Toen zij is overleden hebben we een paar jaar geen hond gehad omdat we zelf erg zoekende waren naar onze rust in werk en wonen.
Toen we onze huidige woning betrokken kwam toch al snel weer het gevoel van “hier hoort ook een hond” en wel een Dalmatiër, want de liefde voor dit ras is toch wel gebleven. Op zoek gegaan naar een nestje en we kwamen uit bij de kennel “With a Laugh” van de familie Lagendijk waar Jack, onze lieve knuffelbeer, op ons lag te wachten. De eerste stappen gezet in de show wereld en daar weer veel leuke en lieve mensen leren kennen.
Omdat we toch wel graag een keer een nestje wilden fokken zijn we weer op zoek gegaan, maar nu naar een teefje. Bij de kennel “The Astonishing” van de familie Kok lag op dat moment een nestje met bruine en zwarte teefjes, helemaal gek van het bruin gevlekte teefje, hebben we gekozen voor Kyra die in 2015 Jack gezelschap kwam houden.
Een prima stel en ook Kyra wist op de shows haar benodigde uitslagen te behalen. Het idee voor een nestje met onze beide honden werd verder vorm gegeven met het aanvragen van een kennelnaam, “of The House Kyjano”.
Voor ons ligt de oorsprong van de liefde voor de Dalmatiër in deze naam, door de eerste 2 letters van de namen van onze Dalmaten achter elkaar te plaatsen.
KY(ra, JA(ck), NO(ra) met als toevoeging “van het huis”.
Om toch een beetje een internationaal karakter mee te geven hebben we het in het Engels gedaan. ________ of The House Kyjano.

We wonen landelijk en hebben de mogelijkheid om onze honden in prachtige losloopgebieden uit te laten en rondom huis is er voldoende ruimte voor een potje ravotten met z’n allen.
De honden zijn gek op onze 5 kleinkinderen en zijn derhalve gewend aan kleine kinderen.