Onze Honden

JACK – BLACK JACK WITH A LAUGH
Reu, zwart op wit. Geboren op 9 oktober 2013.
Nadat we Nora hebben moeten laten gaan hebben we een paar jaar zonder hond gewoond en nadat onze kinderen uit huis gingen kwamen de kriebels toch weer terug. De keuze was nog steeds niet moeilijk want een Dalmaat komt in je leven en gaat nooit meer weg. We hebben onze zoektocht naar een Dalmaatje ingezet en via de NCDH kwamen we bij Jan en José uit van de kennel With a Laugh. We hadden op zich geen plannen voor het fokken van een nestje dus de klik met onze pup Jack was helemaal prima. In het nest was hij de rust zelve al wist hij weldegelijk wat hij wilde. Een prima karakter, lekker sportief bleek later en hij deed gewoon mee op de shows. Was niet zijn favoriete bezigheid maar de baasjes vonden dat wel leuk dus goed zijn gedaan om de benodigde showpunten te behalen.
We hebben met Jack een nestje gehad met onze andere hond, teefje Misty. Vijf mooie gezonde pups zijn er geboren (allen beiderzijds horend) die allemaal een heerlijk huisje gevonden hebben.
We hebben Jack nog steeds als dekreu in tact want wellicht komt er ooit nog een mogelijkheid voor nog een eigen gefokte nest.

Jack kan zowel zwarte als bruine nakomelingen geven, E-locus E/e.
Jack is HD-/ED- en OCD free.

KYRA – LA LA LOVE YOU THE ASTONISHING
Teef, bruin op wit. Geboren op 27 mei 2015.
Nadat we met Jack toch iets meer in de shows gelopen hadden en lid geworden waren van de NCDH, kwam al snel het gevoel om een teefje in ons gezin op te nemen. Het fokken van een nestje was toch wel een wens en daarvoor hebben we een teefje gevonden bij André en Diana van de kennel The Astonishing. De wens om een bruin teefje werd met de komst van Kyra ingevuld en het was een pittig teefje. Super enthousiast en lief voor ons en de kinderen, deed het goed op de eerste shows met mooie rapporten maar had geen volledig gebit. We hadden de wens om te gaan fokken en we wilden een dat doen op de juiste manier met een goed uitgangspunt als basis voor de volgende generaties.
Met pijn in ons hart hebben we Kyra niet gebruikt voor de fok.

MISTY – MOONFLOWER THE ASTONISHING
Teef, zwart op wit. Geboren op 29 juni 2016.
Nadat we toch onze wens voor het fokken van een nestje hadden uitgesproken zijn we wederom op zoek gegaan naar een teefje. We zijn wederom bij André en Diana uitgekomen want op 29 juni 2016 was daar een nestje geboren waar Misty een mooi zwart teefje was wat ons aansprak. Misty was een lekkere eigenwijze pup die het leuk vond op de shows en daar de benodigde show punten behaalde om te mogen fokken. Onze wens om een nestje met Jack en Misty te fokken ging door, 2 eigen honden met een super lief karakter.
Het eerste nestje van Misty (met Jack) ging super mooi, 5 mooie pups zijn er geboren waarvan we het teefje Alexia of The House Kyjano zelf hebben aangehouden. Alle pups beiderzijds horend.
Het tweede nestje, samen met Bram (Call me Crazy of The Million Hairs), was voor Misty een andere ervaring. Een nest met 13 pups waarvan er 2 doodgeboren zijn en 2 hebben we moeten laten inslapen. Een groot nest waar Misty super mee heeft heeft gemoederd. 9 pups beiderzijds horend en 1 helaas beiderzijds doof. 5 zwarte pups (3 reu en 2 teef) en 4 bruine pups (2 reu en 2 teef).

ABBY – ALEXIA OF THE HOUSE KYJANO
Teef, zwart op wit. Geboren op 29 december 2019.
Het enige teefje in het eerste nest maar het was ook liefde op het eerste gezicht. We wilden een teefje houden uit ons eigen nest en met Abby hebben we een super lieve hond. Altijd vrolijk, altijd een glimlach naar iedereen en super enthousiast naar iedereen. Kortom een super lief karakter waar we graag onze bloedlijn mee voortzetten.
Door Corona waren er niet zoveel kansen om een show te lopen maar daar waar we konden heeft ze netjes haar punten gepakt en konden we de plannen voor een nestje gaan uitwerken.
Omdat we heel erg blij waren met de reu Bram (Call me Crazy of The Million Hairs) zowel de dekking als het nest, hebben we nog een keer gekozen voor Bram als vader van de pups.
Inmiddels zijn er op 6 september 5 pups geboren en als ik dit schrijf zijn ze bijna 2 weken oud en groeien als kool.